Hvad kræver det at lave din egen hjemmeside?

Hjemmesiden er som regel noget af det første, du skal have lavet, når du har oprettet dit firma. Jeg møder tit kunder, der fortryder deres hjemmeside igen, fordi den ikke kan det, den skal, og kunder som bliver overrasket over, hvor meget de skulle have taget stilling til, før de gik i gang med projekt hjemmeside. Uanset om de har købt professionel hjælp til hjemmesiden eller lavet deres hjemmeside selv.

Derfor dette blogindlæg, der skal give dig et indblik i, hvad det kræver at få lavet en hjemmeside. For jo bedre du får den lavet fra starten, jo mindre behøver du at arbejde med den bagefter.

Og jo før, du får opgraderet din hjemmeside, jo før kan den begynde at arbejde aktivt for dig og din forretning.

Før du kan lave en ny hjemmeside, skal du

  • købe domænenavn. Altså adressen på din hjemmeside

  • bestille webhotel, som din hjemmeside kan ligge på, så den har en plads på internettet. Du kan også have din hjemmeside på din egen server, hvis du har en

  • vælge hjemmesidesystem, (eksempelvis et CMS-system (står for content management system) som kunne være Words Press, Drupal, Joomla eller Typo3)

  • beslutte, om du også vil have en blog, et nyhedsbrev eller en webshop (kan tit også tilføjes senere, men hvis du kender dit behov fra starten, kan I jo ligeså godt tage hensyn til det)

Herefter kommer selve webdesignet, så din hjemmeside rent visuelt gør det let for dine brugere at gøre det, du gerne vil have dem til. Samt den tekniske del, som ofte er noget mere kompliceret, end mange tror.

Vil du lave din hjemmeside selv?

Hvordan laver man en hjemmesideSelv om du kan vælge mellem forskellige hjemmesideskabeloner og lave din hjemmeside selv, anbefaler jeg klart, at du får nogen til at lave hjemmesiden for dig.

Det kan være meget svært for det utrænede øje at afgøre, præcis hvilken skabelon, der passer bedst til dit behov. Der er en række andre grunde til, at jeg fraråder, at du laver din hjemmeside selv. Dem kan du læse her.

Det at lave en hjemmeside er en omfattende opgave. Det ved jeg både fra de hjemmesideprojekter, jeg selv er med i og dem, jeg følger på sidelinjen. Især når folk prøver at lave hjemmesiderne selv, ser jeg, at der går lang og dyr arbejdstid med projektet, og samtidig matcher resultatet sjældent konkurrenternes professionelle hjemmesider.

Men også når jeg laver professionelle hjemmesider fra bunden med en fotograf, en webprogrammør og en webdesigner, kan jeg se, at kunderne tit bliver overvældede over, hvor stor en opgave det er, og hvor mange detaljer vi tager højde for. For en hjemmeside kan laves på mange forskellige måder. Alt efter dit formål og behov. Derfor bliver resultatet bedst, når vi udfordrer dig og stiller spørgsmål undervejs. Laver du din hjemmeside selv, er der ingen til at stille spørgsmål og guide dig undervejs.

Mange fokuserer (desværre for dem selv) på, hvor de kan få en billig hjemmeside eller måske ligefrem en gratis hjemmeside, så de kan spare udvikler og tekstforfatter til hjemmesiden. Men tit er dette et meget kortsigtet fokus. En professionel hjemmeside har selvfølgelig en pris. Men det har også en pris ikke at have en god hjemmeside. Særligt hvis du sælger B2B. Den pris opdager du bare ikke altid.

Vil du vide mere om priser på hjemmesider, kan du læse blogindlægget ”Hvad koster en hjemmeside?

Du kan også læse denne tjekliste før du køber en ny hjemmeside.

FAQ

Skal jeg lave min hjemmeside selv?

Sikkert ikke. For det kræver erfarne fagfolk, hvis du har brug for en hjemmeside, der både kan sælge for dig og blive fundet af Google. Samtidig er det en stor opgave, hvis du ikke har erfaring med hjemmesider.

Hvor lang tid tager det at lave en hjemmeside selv?

Kommer helt an på, hvad hjemmesiden skal kunne, og hvor erfaren du er. Nogen kan lave en onepage hjemmeside på få timer. Omfattende hjemmesider kræver let flere hundrede timer – selv for fagfolk.

Hvordan finder jeg ud af, hvad jeg skal skrive på min hjemmeside?

Du skal først lave et sitemap, hvor du beslutter, hvilke undersider du har brug for. Skal nogle af siderne søgemaskineoptimeres, skal du først lave en søgeordsanalyse, hvor du finder de gode søgeord. Herefter begynder du at skrive.

Blogbanner seo-tekster
Andre har også læst:

Skriv dit søgeord og tryk ENTER