Få en bedre forretning med strategisk forretningsudvikling
Har du helt styr på, hvilke af dine ydelser kunderne vil betale flest penge for?
Kender du din målgruppe?
Vil du optimere dit koncept efter målgruppen?
Så er forretningsudvikling hos mig sikkert også en god investering for dig.
Som forretningsudvikler sætter jeg spot på, hvordan du kan optimere din virksomhed, så du får flere attraktive kunder, løser de spændende opgaver og tjener flere penge.
Jeg startede min egen virksomhed i 2007 og har siden haft et stort fokus på, hvorfor nogle selvstændige hurtigere får succes end andre. Dels har jeg gjort en del erfaringer selv, og dels ved jeg fra mine kunder, hvad der virker og ikke virker.
Særligt har jeg stor erfaring med konsulentvirksomheder, da det kræver en særlig strategi at sælge viden, hvor kunderne ikke nødvendigvis opnår det samme udbytte.
Stort set alle selvstændige konsulenter kan optimere deres forretning, markedsføring og salg, så de kan tjene flere penge fremover ved at
Kan du optimere på bare et af punkterne, er der noget at vinde.
Selv hvis du har haft din virksomhed i flere år, kan jeg sikkert også hjælpe dig med at strukturere din virksomhed, så du får en bedre forretning. For jeg møder jævnligt etablerede virksomhedsejere, som også begår flere af de fejl, jeg advarer imod.
Gennem et strategisk forretningsudviklingsforløb spotter jeg de blinde vinkler og foreslår, hvad du kan gøre i stedet, så du kan tage den direkte vej til mere succes.
Når du først har indarbejdet effektive strategier, har du et godt fundament at bygge videre på.
Book effektiv forretningsudvikling
1:1 forretningsudvikling er den mest effektive måde for dig til komme hurtigt i mål. Vi fokuserer kun på dig og dine ambitioner.
Du kan profitere af forretningsudvikling hos mig, hvis du
- er ambitiøs og villig til at investere
- er klar til at droppe de ydelser, du vil få svært ved at tjene penge på
- tør gå nye veje i din virksomhed
Forretningsudviklingsforløbet sker på dine vilkår
Vi indleder med et opstartsmøde, hvor jeg stiller dig en række skarpe spørgsmål med fokus på din virksomhed, så vi finder frem til
- hvad du skal sælge og til hvem
- hvor mange penge du vil tjene, og hvordan du kan komme til det
- hvad dine øvrige mål er – på kort og på langt sigt
- hvordan du adskiller dig fra konkurrenterne
- hvordan du kommer i kontakt med de kunder, der værdsætter dig og din kunnen mest
Vi mødes flere gange – ofte online – så jeg kan udfordre dig på dine muligheder og løbende give dig feedback, mens du arbejder med dine nye strategier.
“Majbritt er en superærlig rådgiver. Hun ser udelukkende på, at jeg får det bedste resultat ud af vores samarbejde. Ikke på, om jeg synes hun er sød. Samtidig er hun effektiv.”
Rikke Thauer, Indehaver Thauer Stresscenter
Fik en konkret plan
“To timers sparring med Majbritt gav en konkret plan.
Nu ved jeg både, hvilke ydelser jeg vil sælge flere af – og hvordan jeg gør.
Jeg skal have styrket profilen på min hjemmeside jf. min nye retning – og mine placeringer på Google. Og fordi vi også nåede at gennemgå hjemmesiden, ved jeg, hvor jeg skal ændre.
Og så vil jeg ringe rundt til alle mine gode kontakter og arbejde mere med mit netværk.”
Louise Taarnhøj, kommunikationsrådgiver, Lula Media
Hvorfor vælge forretningsudvikling hos mig?
Du skal vælge mig, fordi jeg
- har drevet min egen kommunikationsvirksomhed siden 2007. Udover hvad jeg har erfaret i min egen virksomhed, har jeg et indgående kendskab til forretningsstrategier fra de + 1.000 virksomheder, jeg har rådgivet eller optimeret markedsføring for
- ser hele din virksomhed og din markedsføring og får begge dele til at spille sammen
- har skrevet 7 bøger om forretningsudvikling, salg og markedsføring
- rådgiver både enkeltpersoner og teams
- er certificeret i segmenteringsmetoden kundetyper, hvorfor jeg kan rådgive dig i valg af kundetype, så du kan ramme målgruppen præcist – både med dine ydelser og din markedsføring
Pris for forretningsudvikling:
Anbefaler et 10-timers klippekort til 13.500 kroner ekskl. moms
Med klippekortet kan vi både arbejde med forretningsudvikling og gennemgå, hvordan du kan optimere din markedsføring, så den matcher din nye strategi.
Når du har betalt, får du automatisk et link til min onlinekalender, så du kan booke en tid med det samme.
Har du spørgsmål, før du booker, ringer du bare 27 12 11 14 eller booker en gratis introsamtale.
Daniel Baun, indehaver Gurubeam
Mere forretningskvinde med kommunikation som løftestang – end omvendt
”Majbritt holder en stram agenda og har et skarpt fokus på mit mål. Og målet var, hvad jeg kunne gøre nu, der kun kostede min tid, hvor jeg samtidig havde udsigt til hurtige resultater – og det er selvfølgelig hos eksisterende kunder.
Før var mit fokus primært at sælge mit online teamforløb, fordi det var skalerbart. Men mine kunder har meget større sandsynlighed for at få succes med programmet og blive tilfredse, når jeg hjælper dem i gang.
I dialogen blev værdien af 1:1-sparring med kunderne endnu tydeligere, så jeg har sat mere fokus på at sælge rådgivning. Samtidig styrker vi relationen, så jeg også bedre kan lave mersalg på længere sigt. Det er jo også at skalere.
Majbritt er en pitbullterrier, og der er no bullshit. Og hun er mere en forretningskvinde med kommunikation som løftestang – end omvendt.
Hun vendte hele tiden tilbage til forretningsstrategi først – og dernæst så vi på, hvilke markedsførings- og salgsaktiviteter der ville være de rette.
”Forretning først” var virkelig værdifuldt.”
Skriv gerne til mig. Så kontakter jeg dig
Se eksempler på forretningsudvikling i forskellige typer virksomheder
Alt efter din situation og ambitioner vil jeg rådgive dig ift. de langsigtede mål og attraktive delmål. Og tit kan du få meget mere ud af dit nuværende set up, end du får i dag. Så det begynder vi selvfølgelig med.
For eksemplets skyld viser jeg lige et par fiktive businesscases efter forskellige typer virksomheder:
Case 1:
Enkeltmandsvirksomhed med flere store opgaver om året og ditto store huller, fordi ejeren aktuelt ikke prioriterer markedsføring i de travle perioder.
Forretningsmæssige fokusområder:
Sikre, at prisen er høj nok, eftersom mange kommer til at give for store mængderabatter og andre attraktive vilkår til kunden ved udsigt til en stor opgave.
Jo mere fleksibel, kontrakten er i kundens favør, jo højere skal prisen være. Uanset om kontrakten kan opsiges uden varsel, eller aftalen indebærer mange timer hos kunden. For de præmisser gør det sværere at være tilgængelig til nye opgaver.
Markedsføringsmæssige fokusområder:
Sikre, at basal markedsføring er professionel: LinkedIn-profilen skal være opdateret, og hjemmesiden skal som minimum præsentere de vigtigste ydelser.
Før de tomme perioder indtræder, kan ejeren annoncere efter nye kunder og hurtigt hive ny trafik ind på salgssiderne, ligesom det er let at holde liv i LI-profilen og dele opdateringer. Også når kalenderen er fyldt med opgaver.
Case 2:
En virksomhed med 5-10 ansatte, der arbejder fleksibelt for flere virksomheder primært i samme branche. Her er løbende brug for en tilgang af opgaver. Samtidig er økonomien til ekstern markedsføringshjælp større.
Forretningsmæssige fokusområder:
Sikre, at der ikke opstår flaskehalse i projekterne, eftersom medarbejderne har forskellige kompetencer.
Det kan løses med differentierede priser – ud fra udbud og efterspørgsel + benhård prioritering, så de efterspurgte medarbejdere udelukkende løser opgaver for kunder, mens andre servicerer dem. Lyder måske banalt, men jeg har desværre set for mange eksempler på, at hverken indehaverens eller specialkonsulenternes tid blev udnyttet optimalt.
En anden mulighed er faste samarbejdsaftaler med specialiserede freelancere. Er freelancerne nødvendige for opgaver, hvor virksomheden også kan ”sælge andre hoveder med”, kan det sagtens være en god forretning, også selv om freelancerne er dyre.
Jo flere faste udgifter, jo mere taler for faste abonnementer, så virksomheden er sikret faste månedlige beløb.
Markedsføringsmæssige fokusområder:
Eftersom behovet for nye kunder er kontinuerligt, ville jeg være mere ambitiøs med hjemmesiden. Særligt ifm. søgemaskineoptimering og kundecases fra branchen, evt. på video.
Ville også udgive et nyhedsbrev og oprette segmenterede mailflows, så potentielle kunder selv kunne booke salgsmøder.
I perioder ville jeg skrue op for annoncer – både for at få nye læsere ind på nyhedsbrevet og salgssiderne.
LinkedIn ville selvfølgelig også være en vigtig del af markedsføringen, og jeg ville både anbefale en firmaside og lægge en strategi for, hvordan medarbejderne kunne profilere virksomheden på LI.
Skriv gerne til mig. Så kontakter jeg dig
FAQ om forretningsudvikling
Hvad er forretningsudvikling & hvorfor er det vigtigt?
Forretningsudvikling er at lægge en strategi for, hvordan du når dine mål i virksomheden.
Med strategiarbejdet sikrer du, at du tager stilling til alle de vigtige spørgsmål og foretager de rette prioriteringer. Både ift. hvad du vil sælge og til hvem – og hvornår du lægger din indsats.
Alene rækkefølgen i, hvornår du gør hvad, kan afgøre, om du får succes. Nogle gange finansierer trin 1 trin 2. Andre gange kan du hurtigere sælge dig ind til drømmekunderne, når tilfredse kunder siger god for dit produkt eller din kunnen.
Strategien sikrer også, at du følger planen og gør det rette længe nok.
Hvilke kompetencer kræver det at arbejde med forretningsudvikling?
Forretningsudvikling kræver en evne til at overskue virksomhedens samlede situation, spørge ind til de vigtigste punkter, analysere situationen, se det største potentiale og komme med forslag til en strategi.
Erfaring med virksomhedsdrift er selvfølgelig nødvendigt for at lave analysen og foreslå den bedste strategi.
Jo større branchekendskab forretningsudvikleren har, jo større indsigt har han eller hun også i, hvor det vanligvis går galt, og hvor det vil være profitabelt at sætte ind. Dog kan det også være en fordel med et sæt helt nye øjne fra en, der ikke er påvirket af, hvad man plejer i branchen.
Hvad er de typiske mål med forretningsudvikling i en virksomhed?
At sikre vækst eller nye markeder, opnå ekspertstatus eller gøre en virksomhed klar til salg.
Målene kan enten måles i økonomi, antal medarbejdere, kunder eller afdelinger – evt. i andre lande.
Hvordan identificerer man nye forretningsmuligheder?
De mest oplagte forretningsmuligheder er at justere produkt eller målgruppe: Hvad kan genbruges? Hvad skal væk?
Et vigtigt spørgsmål her er: Hvad vil jeg opnå: At sælge mere af det samme, hæve prisen, løse andre opgaver eller udelukkende at tjene flere penge – uanset hvordan.
Hvordan balancerer man kortsigtede gevinster med langsigtet forretningsudvikling?
Nogle gange kan de kortsigtede gevinster sikre likviditeten til at indfri de langsigtede mål. Opgaver her og nu kan også åbne døren til en branche eller målgruppe, som du på længere sigt gerne vil løse andre opgaver for, eller du kan løse opgaverne for at få mere erfaring.
Hvis de kortsigtede gevinster ligger et stykke fra dit langsigtede mål på flere punkter, skal du fjerne opgaverne mest muligt fra din markedsføring.
Hvilke modeller er der til forretningsudvikling?
Nogle af de kendte er Business Model Canvas og Væksthjulet. Alt efter dit fokus kan du måske også bruge modenhedsanalysen.
Business Model Canvas er en model, der tager udgangspunkt i kundesegmenter, produkter eller ydelser, kommunikations- og markedsføringskanaler, kunderelationer, indtægter, nøgleressourcer, nøgleaktiviteter, nøglepartnere og omkostningsstrukturen.
Væksthjulet er en model, der giver et 360° perspektiv på virksomheden. Det kræver en certificering at bruge modellen.
Modenhedsanalysen er en analyse af, hvor moden en virksomhed er målt ud fra, hvor godt den lever op til krav, standarder, lovgivning eller lignende.
Hvad er forskellen på organisk vækst og opkøbsdrevet vækst?
Den organiske vækst er, når du sælger mere, ekspanderer til nye markeder eller vækster via strategisk samarbejde. Den opkøbsdrevne vækst kommer ved at købe andre virksomheder eller blive slået sammen med dem.
Ofte fokuserer vi på den organiske vækst i forretningsudvikling.
Hvordan arbejder man med innovation i forretningsudvikling?
Man udvikler nye modeller eller videreudvikler på koncepterne. Enten fordi markedet eller kundernes behov ændrer sig, eller fordi det bliver profitabelt at inddrage ny teknologi så som AI.
Hvordan måler man, om forretningsudviklingen har været en succes?
Det kommer helt an på, hvilke parametre der er vigtige at måle på. For når du arbejder med forretningsudvikling, sætter du ofte ind flere steder for at nå dine mål. Derfor skal du tage stilling til, om du udelukkende vil måle på det primære mål, eller du også vil måle på delmålene.
Målepunkter kunne være antal medarbejdere, overskud, hvilke opgaver du primært løser eller at gøre virksomheden klar til salg.
Hvad er de største faldgruber i forretningsudvikling?
At tænke for kortsigtet, ikke se det store billede og begynde med de svære mål i stedet for de opgaver, hvor det er lettere at få succes.
Hvordan påvirker trends og teknologi forretningsudvikling?
I nogle brancher skal forretningsstrategien hele tiden ændres efter aktuelle trends. I andre kan du lægge en strategi, hvor du er mindre påvirkelig. Jo mere klassiske produkter, du sælger, jo mindre bliver du påvirket.
Hvis dine produkter inkluderer teknik eller dyr software, skal du løbende holde øje med, om du skal ændre noget – for at dine ydelser fortsat kan generere et overskud.
Selv oprettede jeg vækstpakkerne, der faktureres per måned, efter det løbende var blevet markant dyrere at sælge store klippekort gennem min webshop.
Hvordan spiller kundeindsigt en rolle i forretningsudvikling?
Alt salg handler om kunden. Derfor skal du målrette produkter, prismodel og markedsføring efter målgruppen. Jo bedre du kender din målgruppe, jo lettere bliver det for dig at udvikle produkter og sælge dem.
Hvordan ændrer forretningsudvikling sig, i takt med at virksomheder vokser?
Når virksomheden vokser, har du fået styr på det basale som din produktstrategi, målgruppe, pris og markedsføring.
Herefter kan du tænke større og mere langsigtet og måske foretage nogle mere risikovillige investeringer.
Jo flere ansatte du har, jo vigtigere er det med et stabilt cashflow, ligesom selve personaledelen også bliver en vigtig præmis. Herunder om du kan skaffe de rette medarbejdere.
Få flere tilfredse kunder, der kommer tilbage
Din målgruppe skal opleve, at du er særlig kompetent til at hjælpe netop dem. Som specialist i kundetyper kan jeg målrette din markedsføring, så du tiltrækker de rigtige kunder.
Emotionelle kundetyper bygger på grundig forskning: Alle kunder inddeles i 4 arketyper ud fra, hvad der påvirker dem til at købe. Når du har valgt én type, målretter vi hele din markedsføring og dine ydelser efter netop din målgruppe, og du får lettere ved at sælge.