Lav en professionel handel i stedet

Nu skal du høre, hvorfor jeg vælger at betale for al den hjælp, jeg får i mit firma. Også selv om jeg tit kunne bytte mig frem i stedet. Og på den måde beholde mine penge i banken.

Og hvorfor så det?

Ja, lad os da tage en quiz.

 

  1. Jeg kan godt lide det ekstravagante i altid at betale. For at vise, at jeg har pengene.

 

# Nej #

Når jeg gerne vil investere og derfor gerne betaler mange penge for den rette hjælp, har det intet at gøre med at føre mig frem. Det handler om, at jeg vil være sikker på, at jeg får den bedste hjælp. Og at jeg tror på, at pris og kvalitet hænger sammen.

 

  1. Det er ulovligt med byttehandler

 

# Nej. Ikke den primære grund #

Selv om det er rigtigt, at mange af de byttehandler, du hører om, er ulovlige. For du må ikke bytte lige over med dit netværk. Du må gerne aftale to handler, hvor den ene er afhængig af den anden, og hvor I samtidig bytter både penge og regninger.

 

  1. Sådan handler professionelle virksomheder ikke

 

# Netop #

Hvis du gerne vil lave en byttehandel, er du sjældent ude at undersøge hele markedet for at finde den bedste leverandør. Du finder i stedet den bedste af dem, der har behov for det, du sælger, på det pågældende tidspunkt, og som i øvrigt har lyst til at få hjælp af lige netop dig.

Og du risikerer at bløde penge ud, fordi du ikke kan vælge blandt de bedste.

Tag dig betalt, og rank ryggen

Det har en række konsekvenser, hvis du vænner dig til at bytte dig frem.

Mindes på et tidspunkt, at en, der hjalp gravide, søgte en grafiker til en byttehandel. Prøv lige at forestille dig, hvor få kandidater hun formentligt har fået.

Hvis nogen overhovedet.

Og kunne man forestille sig, at en dygtig grafiker med gang i butikken ville betales med naturalier i stedet for at blive betalt med penge?

Den lader jeg bare stå ubesvaret.

Når mit netværk handler hos mig, skal det være fordi de aktivt vælger mig til.

  • Tidspunkt
  • Vare
  • Pris

 

Det hele.

Altså ligesom jeg selv vælger mine egne leverandører til. I modsætning til, hvis de tænkte, at her var en nem vej til en ny hjemmeside/nyhedsbreve eller lignende.

Jeg vil ikke vælges til på de præmisser.

Betalende kunder kan stille krav

Når mit netværk betaler for mine ydelser i stedet for at bytte sig til dem, så går de ind ad hoveddøren på lige fod med alle andre kunder, og vi har en rigtig aftale. Ditto når jeg handler hos dem.

Derfor havner vi ikke i svære dilemmaer om, hvorvidt de to opgaver er det samme værd.

Og vi kan tillade os at stille krav til hinanden.

Fordi opgaven nu er betalt.

Og kunder, der stiller krav og fortæller, hvad de præcis gerne vil have, har det med at blive mest tilfredse. Sjovt nok. Og vi sender samtidig et signal til vore netværkskontakter om, at vi værdsætter deres kunnen så meget, at vi gerne vil betale penge for den.

Og det betyder rigtig meget for vores mindset, at vi handler med penge. Og at kunderne betaler mange penge for det, vi kan hjælpe dem med.

Heldigvis har jeg mange kunder fra mit netværk. Og kunder, der bliver netværk.

Men alle betaler.

Blogbanner monotasking
Andre har også læst:

Skriv dit søgeord og tryk ENTER