Brug nejhatten og få mere succes | Effektiv projektledelse

Bryder med tidens ånd og smider jahatten:

Ikke et ondt ord om jahatte, for når vi har dem på, tør vi tænke allerstørst, og vi får de vildeste og bedste ideer. Dem, der er mange penge i.

Men alt for mange selvstændige får ikke den succes, de kunne have fået med deres projekter, fordi de kun har jahatten på.

De er for optimistiske og planlægger ikke grundigt nok. Og derfor bliver de tit overraskede over alle mulige forhindringer på vejen.

Måske kender du også nogen, som det sker for.

Nogle gange betyder forhindringerne, at de opgiver deres projekt.

Andre gange kommer de kun halvt i mål, og de får derfor ikke tilnærmelsesvis det ud af projekterne, som de kunne have fået.

Og det kan få store konsekvenser for deres virksomheder. Og dermed deres muligheder for at tjene mange penge.
Derfor skal vi netop huske nejhatten. For den hjælper os med at komme i mål.

Så når vi er færdige med at ideudvikle på, hvad vi ville kunne i den mest ideelle verden, ja, så er det, at vi skal have vores indre projektleder på banen.

Altså nejhatten.

Den, der hvisker om alt det, der kan gå galt. Og det er ikke, fordi vi skal lægge vores gode ide væk igen. Det er for at sikre, at vi får succes med den.

For det er, hvad en nejhat kan.

Og det gælder, uanset om dit projekt er en bog, en e-bog, et webinar, en ny hjemmeside, et gratis eller betalt kursus, eller hvad det nu kan være.

Så når din kreative hjerne ikke kan komme med flere skæve og gode ideer, så lad nejhattens spørgsmål komme til.

Spørg dig selv:

  • Hvad vil du opnå med dit projekt?
  • Kan du opnå de samme mål på en lettere måde?
  • Hvad kan gå galt? Gennemgå alle de svage led. Om ikke andet kan det give dig ro i maven at vide, at du går ind i projektet efter et grundigt forarbejde.
  • Er der delopgaver, du skal være i mål med, før du kan gå i gang med projektet? Eksempelvis at have et etableret nyhedsbrev, et betalingssystem eller en piccoline.
  • Hvilke opgaver kan du uddelegere? Jo mere du uddelegerer, jo større sandsynlighed har du for, at den del, du er rigtig god til, fremstår med den rette professionalisme.
  • Står resultatet mål med den tid og energi og de øvrige ressourcer, du skal bruge, eller kan du fjerne nogle af delopgaverne?

 

Lav gerne en meget detaljeret plan, hvor du bryder opgaven op og skriver, hvornår du skal gøre hvad. Så har du lettere ved at overskue det hele, og der er mindre risiko for, at noget skrider, eller at du glemmer noget.

Læg rigelig med buffertid ind, så kan du altid blive glædeligt overrasket.

Blogbanner monotasking
Andre har også læst:

Skriv et svar

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.

*

Skriv dit søgeord og tryk ENTER